AI Trendi

ChatGPT: Ali bo ta novi program nadomestil Google? Umetna inteligenca spreminja vse.

ChatGPT: Ali bo ta novi program nadomestil Google? Umetna inteligenca spreminja vse.

Digitalna konferenca na temo Umetna inteligenca 2023. Oglejte si jo zdaj tukaj.

O čem bo govora na konferenci?

Oglejte si videokonferenco s svetovno znanimi strokovnjaki. Registrirajte se za ogled tukaj.

ChatGPT je popolnoma spremenil igro, in pokazal potencial digitalnih asistentov in umetne inteligence. Program je bil razvit pri podjetju OpenAI, ki je dokaj znan raziskovalni inštitut, kjer so v svojem delovanju osredotočeni na ustvarjanje in razvijanje tehnologije na podlagi umetne inteligence. 

Letos, bolj natančno 1. decembra, so izdali »pogovorni model«, ki je urjen da odgovarja na vaša vprašanja na zelo sofisticiranem nivoju. Več kot milijon aktivnih uporabnikov, je nad programskimi sposobnostmi vtičnika navdušenih, saj je trenutno najmočnejši jezikovni komunikacijski model na svetu. ChatGPT je jezikovni model, ki je bil ustvarjen za ustvarjanje besedila in spada med programe, ki jim pravimo LLM ali »large language model«. Kjer se program najbolj razlikuje od drugih digitalnih asistentov, je njegova sposobnost da odgovore generira sproti in ti odgovori niso v naprej sprogramirani. Za generiranje teh odgovorov uporablja tehnologijo umetne inteligence, kar omogoča izdajo izjemno dobro optimiziranih podatkov. 

V prihodnosti bo zanimanje za ChatGPT tehnologijo v mnogih sektorjih ogromno, predvsem pomoč uporabnikom, ki je področje, kjer je zaenkrat potreben človeški pristop, ki pa ga večja podjetja do sedaj še niso uspela imitirati s uporabo chat botov na njihovih spletnih straneh. Glede na to, da je Microsoft eden izmed glavnih investitorjev v OpenAI, lahko pričakujemo da bo v prihodnosti uporaba te tehnologije oziroma ChatGPT vtičnika zelo razširjena.

ChatGPT je že tako napreden, da je uspešno opravil pravniški izpit!

Večina »chat botov« je sposobnih odgovarjati samo na generična vprašanja, kar stranke samo dodatno frustrira, saj so problemi velikokrat malo bolj zapleteni. Tukaj lahko program naredi največjo razliko.

Leta 2016, so tehnološki velikani, kot so Microsoft, Google in Uber že napovedali velik potencial in načrte za prihodnost uporabe digitalnih asistentov oziroma »chat botov«, kjer pa od takrat ni bilo napredka. Torej evolucija na področju komunikacije med ljudmi in računalnikom se je z izdajo ChatGPT tehnologije pospešila in trenutno nima konkurence. 

Prvi uporabniki tehnologije so že demonstrirali kako sposoben je ta vtičnik. 

GhatGPT je opravil pravosodni izpit - Martin Korošec, Investiranje
Umjetna-inteligencija,-ChatGPT-za-praktični-rad-u-tvrtki
PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI WEBINAR

Umetna inteligenca, ChatGPT za praktično delo v podjetju. In priložnost za 100X rast.

Nove zmogljive tehnologije umetne inteligence povečujejo produktivnost, zmanjšujejo stroške in povečujejo konkurenčno prednost.

Na kratko: hitreje, z nižjimi stroški, za večjo prodajo.

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Ne sprašujte ga o novih dogodkih!

Vtičnik še zaenkrat ni sposoben odgovarjati na vprašanja, ki so vezana na nove podatke oziroma nima dostopa do novejših podatkov na internetu, saj je svoj razvoj končal leta 2021.

Če želite vtičnk ChatGPT preizkusiti sami, si morate najprej ustvariti profil na spletni strani OpenAI (https://chat.openai.com/auth/login), kjer boste morali potrditi vaš email in telefonsko številko, nakar boste pripravljeni uporabljati vtičnik, ki je trenutno na voljo samo z uporabo Google Chroma.

Izgled pogovora s platformo je minimalističen, kjer deluje na podoben princip kot vse aplikacije za pogovore, s to razliko da se tukaj pogovarjate s programom umetne inteligence, ki ne producira generičnih odgovorov.

Pogovor z ChatGPT - Martin Korošec

Slika: Izgled pogovora s ChatGPT digitalnim asistentom

Program nije samo namijenjen objašnjavanju stvari poput Googlea, već ga možete koristiti i kao pomoć pri pisanju e-pošte, stvaranju ideja za sadržaj članaka, renoviranju, pjesmama i mnogim drugim opcijama, što vam može uštedjeti puno vremena. Trenutno je u fazi testiranja, pa broj opcija ovisi o zamislima korisnika.

Slika: Primjer e-pošte koju je napisao program.

Če želite ustvariti novi pogovor, pritisnete gumb »Reset Thread« v zgornjem desnem kotu, kar vam bo izbrisalo trenutni pogovor in ustvarilo novega. Program je treniran, da zavrne neprimerne zahteve uporabnikov in tako zmanjšuje potencialno škodljive informacije. Na primer, če boste vprašali kateri je najboljši način za ustrahovanje nekoga na spletu, bo program odgovor zavrnil in nadaljeval z razlago, zakaj je ustrahovanje napačno.

Razvoj ChatGPT-ja je baziral na kombinaciji programskega učenja in človeške interakcije, kjer so v začetni fazi učenja programa ljudje igrali vlogo človeka in vlogo digitalnega asisitenta in tako demonstrirali umetni inteligenci strukturo odgovorov, ki jih imajo ljudje raje.

Drugi primeri uporabe

Skozi raziskavo programa smo našli nekaj zanimivih funkcij, kjer lahko zares izkoristite potencial ChatGPT-ja za olajšanje različnih sektorjev vašega življenja:

GhatGPT, primer uporabe - Martin Korošec, Investiranje

Program lahko vedno tudi prosite, da vam pripravi konkretnejše primere, da boste razlago lažje razumeli.

Trenutno je na voljo samo v angleškem jeziku, tako da boste morali z njim komunicirati v angleščini, ampak prihodnost izgleda svetla, kar se tiče vsakodnevne uporabe umetne inteligence pri optimiziranju dnevnih dejavnosti. 

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI WEBINAR

DIGITALNA KONFERENCA 2023 Umetna inteligenca

... govorili bomo o:

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

digitalna-konferencija-umjetna-inteligencija-ai-martin-fortuna
X