Kriptovalute Ledger

LEDGER, praktična navodila za uporabo. Ledger Nano x in s plus model. Vodnik po korakih za varno shranjevanje vaših kriptovalut.

kako-uporabljati-ledger-vodic-za-zacetnike-po-korakih-varno-shranjevanje-kriptovalut-ledger-nano-s-martin-korosec

Večina ljudi, ki je že slišala za kriptovalute in jih ima (ali namerava imeti v lasti) pozna obstoj hladne denarnice Ledger. Shranjevanje v to fizično denarnico, ki je videti kot usb ključek, je nedvomno ena najvarnejših metod za hrambo vaših kriptovalut. Vendar pa sam postopek za začetnike ni najbolj enostaven. Zato boste v tem članku prejeli izjemno koristno znanje.

V tem vodniku po korakih vam bomo v nadaljevanju podrobno opisali, kako začeti z uporabo Ledger kripto denarnice in sicer modela NANO S. Ledger NANO S je ena izmed najbolj priznanih in varnih hladnih denarnic za shranjevanje kriptovalut. S to napravo lahko svoja digitalna sredstva varno hranite in upravljate. Če se s tem srečujete prvič – sledite korakom in kmalu boste razumeli uporabo naprave Ledger NANO S, vaša sredstva pa bodo varna pred krajo (hekerji). Po korakih. Od A do Ž.

Ledger. Brezplačen webinar s praktičnimi primeri uporabe in navodili. Rešite svoje kriptovalute s hladno denarnico Ledger Nano S. Darilo za naše bralce. 🎁

Za BREZPLAČNO prijavo na webinar Ledger – praktična uporaba
KLIKNITE ZDAJ TUKAJ.

P.s.: če imate prijatelje, ki se zanimajo za kriptovalute jim posredujte ta link.
Z njim lahko rešijo svoje kriptovalute.

LEDGER-prakticna-navodila-za-uporabo-Ledger-Nano-x-in-s-plus-model

Slika: Ledger, praktična uporaba in navodila po korakih. Brezplačen webinar.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVNI WEBINAR

Kako lahko ustvarite 100x donose prihodnosti, tudi med kripto krizo?

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-2

Ledger Nano S oz. kaj sploh so hladne denarnice in zakaj so tako pomembne?

Ledger Nano S hladne denarnice so vrsta kriptodenarnic, ki je popolnoma izolirana od interneta in vam (posledično) omogoča varno shranjevanje kriptovalut. Takšna vrsta kriptodenarnic je priljubljena zaradi svoje visoke ravni varnosti, saj niso izpostavljene spletnim nevarnostim, kot so hekerski napadi. Obstajata dve glavni vrsti hladnih denarnic: strojne denarnice (npr.: Ledger NANO S) in papirnate denarnice.

Hladne denarnice so odlična izbira za dolgoročno hrambo kriptovalut, saj omogočajo lastnikom popoln nadzor nad svojimi sredstvi. Ledger Nano S hladne denarnice so vrsta kriptodenarnic, ki je popolnoma izolirana od interneta in vam (posledično) omogoča varno shranjevanje kriptovalut. Takšna vrsta kriptodenarnic je priljubljena zaradi svoje visoke ravni varnosti, saj niso izpostavljene spletnim nevarnostim, kot so hekerski napadi. Obstajata dve glavni vrsti hladnih denarnic: strojne denarnice (npr.: Ledger NANO S) in papirnate denarnice. Hladne denarnice so odlična izbira za dolgoročno hrambo kriptovalut, saj omogočajo lastnikom popoln nadzor nad svojimi sredstvi.

Z več kot milijonom prodanih enot po vsem svetu je Ledger NANO S najbolj priljubljena strojna hladna denarnica. Obstoječi uporabniki in strokovnjaki napravo hvalijo zaradi njene varnosti in podpore za široko paleto kriptokovancev.

Kaj potrebujete, če želite na Ledger Nano S varno shraniti in upravljati svoje kriptovalute?

Za začetek seveda potrebujete Ledger NANO S, s priloženim mikro USB kablom.

paket-vsebuje-napravo-mikro-usb-kabel-in-karico-za-obnovitveno-frazo-ledger-nano-s-martin-korosec

Slika: Ledger paket vsebuje napravo, mikro USB kabel in nekaj kartic za vpisovanje varnostne fraze.

Pred nakupom hladne denarnice Ledger NANO S, ali katerekoli druge hladne denarnice, se prepričajte, da gre za uradnega (pooblaščenega) prodajalca, da se izognete morebitnim prevaram. Varnost vaših kriptovalut je ključnega pomena. Najbolje bo, da izberete največje spletnega trgovca.

Ko prejmete svoj Ledger NANO S, bo od zunaj videti nekako takole (glej spodnjo fotografijo). Paket vsebuje napravo, mikro USB kabel in nekaj kartic za vpisovanje varnostne fraze (te kartice morajo biti prazne in ne vnaprej izpolnjene). Nikoli ne uporabljajte naprave, če je pečat poškodovan. 

Napravo (z vsemi dodatki) shranjujte na varnem mestu (npr.: sef).

#1 Korak: Povezava Ledger NANO S z osebnim računalnikom

POMEMBNO: Prosimo, kontaktirajte pooblaščenega prodajalca, če naprava takoj po vklopu zahteva kodo PIN (brez pozdravnega zaslona in potrditve, da gre za novo napravo). Morda ta naprava ni varna za uporabo.

#2 Korak: Ledger live, namestitev aplikacije

Ledger Live aplikacije je srce upravljanja z vašo Ledger aplikacijo. Zato obiščite uradno spletno stran Ledger Live (https://www.ledger.com/ledger-live/download) in prenesite ustrezno različico za operacijski sistem vašega osebnega računalnika (Windows, macOS, Linux).

#3 Korak: Namestitev nove, ali obnovitev stare denarnice

Obstajata dva načina, kako lahko nastavite svoj Ledger NANO S.

Ker je ta članek vodič za začetnike, bomo začeli z opcijo B: ustvarjanjem nove denarnice.

Pritisnite oba gumba hkrati (ob strani naprave), da začnete z uporabo, prikaže se možnost Configure as new device” (nastavi novo napravo):

uporaba-ledgerja-korak-tri-potrditev-nove-naprave-configure-as-new-device-ledger-nano-s-martin-korosec

Slika: Za potrditev nove naprave Ledger kliknite kljukico za kar uporabite desni gumb.

#4 Korak: Namestitev PIN kode (gesla)

V nadaljevanju vas bo naprava pozvala, da nastavite novo PIN kodo.

POMEMBNO: Priporočamo, da se izognete preprostim PIN kodam, ki bi jih bilo enostavno uganiti, hkrati pa naj bo takšna, ki si jo boste z lahkoto zapolnili. Svojo PIN kodo varno shranite, saj jo boste od tega trenutka dalje uporabili vsakič, ko boste želeli dostopati do kriptovalut shranjenih na napravi.

#5 Korak: Na priložen kartonček si zapišite obnovitveno frazo (24 besed)

Zdaj morate nastaviti obnovitveno frazo, ki jo boste uporabili za obnovitev denarnice na drugi fizični napravi (ali v primeru da bi pozabili / izgubili svoje geslo in bi želeli nastaviti novo). Pri tem koraku bodite še posebej pozorni, saj so brez nje vaši kriptokovanci izgubljeni. Vsako besedo prepišite točno tako, kot je zapisana na zaslonu, nato pa vse skupaj shranite na varno mesto.

uporaba-ledgerja-korak-pet-pri-obnovitveni-frazi-pazite-na-vrstni-red-nano-s-martin-korosec

Slika: Pri izpisovanju 24-mestne obnovitvene fraze za Ledger bodite izjemno pozorni na pravilen vrstni red.

.

#6 Korak: Potrdite svojo obnovitveno frazo

V nadaljevanju vas bo naprava pozvala, da potrdite 24-besedno obnovitveno besedno zvezo, tako da vnesete nekaj besed iz seznama. S tem napravi potrdite, da ste si obnovitveno kodo res izpisali v pravilnem vrstnem redu.

POMEMBNO: NE fotografirajte svojih obnovitvenih besed in jih ne zapisujte na računalnik. Tudi kažite je ne nikomur. To je pomembno zato, ker bi kdorkoli z vašo obnovitveno frazo lahko obnovil vaš račun na drugi napravi Ledger in ukradel vaša sredstva.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-1
PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI WEBINAR

10 top kripto projektov z možnostjo 1000x rasti.

Nakup kriptovalute. Kupi nizko, prodaj visoko. Kdor to razume, doseže vse. Sedaj vstopamo v obdobje, ko bodo možni zelo ugodni nakupi kriptovalut.

O vsem tem in še več bomo razpravljali na webinarju.

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

#7 Korak: Vaša naprava je sedaj pripravljena na uporabo!

Vaša naprava je sedaj pripravljena na uporabo in lahko nadaljujemo na namestitev aplikacij za kriptovalute na vašo napravo.

#8 Korak: Nastavitev aplikacije Ledger Live (barva teme)

Tudi v tem koraku je pomembno, da je naprava (še vedno) povezana z računalnik.

Odprite aplikacijo Ledger Live. Prikazal se vam bo zaslon, ki vas bo pozval, da si izberete barvo teme vaše aplikacije. Tukaj je odločitev odvisna zgolj od vaše uporabniške izkušnje in, posledično, popolnoma v vaših rokah.

aplikacija-ledger-live-naprava-naj-bo-vedno-povezana-ledger-nano-s-martin-korosec

Slika: Vaš Ledger NANO S naj bo tekom celotnega postopka povezan z računalnikom.

.

#9 Korak: Inicializiraj novo napravo

Po zaključku 8. koraka se vam odpre meni, na katerem izberete: “Initialize as new device (“Inicializiraj kot novo napravo”).

v-aplikaciji-ledger-live-izberite-moznost-inicializiraj-kot-novo-napravo-ledger-nano-s-martin-korosec

Slika: Odprite aplikacijo Ledger Live in izberite možnost: “Initialize as new device”.

#10 Korak: Namestitev aplikacij za kriptovalute

Če želite na napravo prenesti določeno kriptovaluto, jo boste v tem koraku (končno!) lahko. Najprej boste morali v aplikaciji Ledger Live prenesti ustrezno aplikacijo za namestitev željene kriptovalute na napravo.

Ledger Nano S po nadgradnji podpira le med 3 in 11 aplikacij. Če torej želite svojo napravo uporabljati z več kot 3 kriptovalutami, se vam lahko zgodi, da ne boste mogli namestiti vseh različnih aplikacij na svojo napravo (naenkrat). V tem primeru boste morali nekatere aplikacije odstraniti, da naredite prostor. (a brez skrbi, že prenesene kriptovalute bodo varno ostale na vašem Ledgerju).

Če odstranite ustrezno aplikacijo, ne boste izgubili svojih kriptovalut. Vendar pa je nameščanje in odstranjevanje aplikacij za uporabo vaše naprave lahko precej dolgotrajno (in včasih, nadležno).

Če imate, ali nameravate redno uporabljati več kot to količino kriptovalut, boste morda morali razmisliti o uporabi več naprav, ali pa nakupu Ledger NANO X. Za začetnike pa Ledger NANO S popolnoma zadostuje!

POMEMBNO: Če je vaša naprava med namestitvijo aplikacij več minut mirovala, boste morda pozvani, da ponovno vnesete svoj PIN (za Ledger).

svoje-pin-kode-obnovitvene-fraze-in-same-naprave-ne-delite-z-nikomer-ledger-nano-s-martin-korosec

Slika: Svoje PIN kode, obnovitvene fraze in same naprave (Ledgerja) ne delite z nikomer!

Ledger NANO S – varno in enostavno orodje za (naj)boljšo zaščito vaših kriptovalut!

No, pa smo pri koncu. To je to, zmaga! Ledger NANO S je relativno enostaven za uporabo, če sledite opisanim korakom. Sama naprava in aplikacija vas bosta čez postopek vodila varno, jasno in intuitivno. Postopek inštalacije Ledger NANO S ste uspešno zaključili. Zdaj lahko varno upravljate (prejemate / pošiljate) s svojimi kriptokovanci, ki jih imate shranjene na Ledgerju.

Po zaključku procesa se še enkrat prepričajte, da sta vaša koda PIN in obnovitvena fraza shranjena na varno mesto, brez dostopa do internetne povezave. Ne pozabite skrbeti tudi za fizično varnost naprave. S svojim Ledger NANO S lahko svoje kriptovalute enostavno shranjujete in upravljate, ter tako zagotovite varnost svojih digitalnih sredstev. Srečno hodite po poti kriptosveta!

Zelo ugodna cena za Ledger Nano S v Enaa.

V največji slovenski spletni trgovini Enaa boste s kodo AKALEDG dobili dodaten 5% popust.

Priporočamo Ledger Nano S. Kliknite tukaj in izberite svoj Ledger: https://www.enaa.com/kampanja/6510

Ledger-navodila-za-prakticno-uporabo-z-razlago-po-korakih-Martin-Korosec-z-Ledger-Nano-S.

Slika: Ledger, navodila za praktično uporabo z razlago po korakih. Martin Korošec z Ledger Nano S.

.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVNI WEBINAR

Kako lahko ustvarite 100x donose prihodnosti, tudi med kripto krizo?

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-2
X