Kriptovalute

Kriptovalute 2023: 9 kripto projektov, ki bodo vodili naslednji bikovski cikel!

Brezplačni webinar. Kripto borze: Kako kupiti kriptovalute? Praktični primeri in nasveti za začetnike. Kliknite tukaj.

Na webinarju bomo govorili o tem:

Kriptovalute so svetu zagotovile decentraliziran bančni sistem, pri čemer je bil bitcoin prva kriptovaluta, ustvarjena leta 2009. Po tem je bilo razvitih na tisoče drugih “altcoinov” in še vedno obstaja negotovost, ali vlagati v njih ali ne. Kljub temu industrija kaže stalno rast. Ljudi privlačijo kriptovalute, ker je trgovanje in prodaja lahko izvedena brez vladnih predpisov, kot pri fiat valuti. To je pripeljalo do tega, da je več podjetij začelo sprejemati različne oblike kripta v transakcijah. Če se sprašujete, kaj prinaša prihodnost, bomo v tem članku preučili nekaj bistvenih podatkov o vodilnih kripto projektih, ki bodo olajšali vašo končno odločitev.

Trgi kriptovalut so doživeli velik padec skupne tržne kapitalizacije na približno 850 milijard dolarjev od približno 3 trilijonov dolarjev, ki jih je imel konec prejšnjega leta 2021. To lahko pripišemo številnim krizam in izjemni nestabilnosti, kar je povzročilo pomanjkanje zaupanja vlagateljev. Vendar pa obstaja optimizem, da se bo trg v prihodnjem letu morda izboljšal zaradi vstopa potencialnih institucionalnih vlagateljev na trg in počasnejšega dvigovanja obrestnih mer.

top-kripto-projekti-kapitalizacija_trga_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Tržna kapitalizacija celotnega kripto trga.

Povpraševanje po učinkovitejših in preglednejših finančnih plačilnih sistemih, povečanje zahtev po nakazilih v državah v razvoju, večja skrb za varnost podatkov in povečana tržna kapitalizacija so nekateri ključni dejavniki svetovnega trga kriptovalut. Po drugi strani pa visoki stroški implementacije in pomanjkanje zavedanja o kriptovaluti v številnih državah v razvoju ovirajo njeno rast.

Če pogledamo sektor kriptovalut zelo generalno, lahko vidimo konstanten napredek in zanimanje, ne glede na to kar pravijo mediji. Ob analizi števila denarnic, lahko vidimo, da je  število Bitcoin denarnic s 10 ali več BTC-jev v začetku leta 2021 začelo strmo padati, kjer smo se skozi celotno leto ustalili. Izstopili so tisti, ki niso bili prepričani v svojo naložbo ali niso želeli tvegati. S končnim padcem v začetku leta 2022, se je število naslovov denarnic, ki imajo najmanj 10 Bitcoinov začelo povzpenjati, kjer smo konec oktobra zabeležili novi vrh števila denarnic – 155 tisoč.

top-kripto-projekti-stevilo_bitcoin_denarnic_raste_martin_korosec_kriptovalute

Slika: Broj novčanika s najmanje 10 BTC-a porastao je tijekom godine.

Prav tako je število denarnic manjših vlagateljev, ki imajo manj kot 1 BTC doseglo rekord in se še naprej povečuje.

Slika: Število denarnic, ki imajo manj kot 1 BTC.
PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVNI WEBINAR

Kako lahko ustvarite 100x donose prihodnosti, tudi med kripto krizo?

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-2

Ne dolgo nazaj pa je začelo rasti tudi število denarnic večjih investitorjev, ki predstavljajo institucije. Denarnice s stanjem več kot 10 BTC so bili v prejšnjem ciklu dober pokazatelj vrha, saj so začeli iz svojih pozicij izstopati in tako močno vplivali na ceno Bitcoina. Te denarnice so svoje zaloge BTC-ja začele kopičiti že pri 18 tisoč dolarjev, pri 15,500$ pa smo zasledili ogromen skok v količini. Torej, to je dober indikator da so se pametni in premožni vlagatelji vrnili in da se trg pripravlja na počasen povratek.

top-kripto-projekti-denarnice_s_vec_kot_10_btc_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Zanimanje večjih vlagateljev se je začelo vračati pri 18,000$.

#1 Bitcoin: ustvaril razvit ekosistem in postavil industrijski standard

Predvideva se, da lahko znižanje inflacije v bližnji prihodnosti v kombinaciji s potencialno bolj prilagodljivo denarno naravnanostjo Federal Reserve povzroči ugodne pogoje za uspešnost Bitcoina.

Kot najstarejša in najdragocenejša kriptovaluta, je bil zelo donosen, z več kot 4,400% donosom v zadnjih 8 letih – kljub 67% padcu v letu 2022. To je veliko višji donos kot 126% donos S&P 500 indeksa v istem obdobju.

Poleg tega je Bitcoin vzpostavil dobro razvit ekosistem finančne infrastrukture in virov za vlagatelje z različnimi platformami. Ker vstopne ovire za vlaganje v Bitcoin še naprej upadajo, je možno, da se bo zanimanje za kriptovaluto povečalo in bo tako širše sprejeta.

Slika: Prikaz zemalja koje reguliraju kripto.

Številna znana podjetja so začela vključevati Bitcoin v svoje naložbene portfelje kot način za večjo izpostavljenost industriji kriptovalut. Obstaja več institucionalnih uporabnikov Bitcoina, ki imajo znatne rezerve kriptovalute, vključno z velikimi korporacijami, bankami, premoženjskimi skladi in ponudniki pokojnin. Nekatere države, kot sta Salvador in Srednjeafriška republika, so Bitcoin celo sprejele kot uradno valuto.

Če se vrednost kriptovalut začne višati, je velika možnost, da bodo posamezniki, ki so oklevali z vstopom na trg, prisiljeni v ponovni vstop na trg zaradi strahu, da bodo izgubili potencialne dobičke. V tem scenariju bi lahko Bitcoin potencialno imel korist od pritoka kapitala, ki vstopa v celoten prostor kriptovalut. Poleg tega, večina gleda na Bitcoin kot na naložbo z relativno nizkim tveganjem v primerjavi z drugimi žetoni, kar bo pomenilo da bo njihova prva izbira pri sestavi njihovega portfelja. Še posebej, glede na nedavno nestabilnost v industriji kriptovalut. Pravtako je možno tudi, da bi se Bitcoin lahko pojavil kot močan hranilec vrednosti in potencialno celo globalna valuta, ki jo uporabljajo različni subjekti, vključno s posamezniki, korporacijami, bankami in vladami, zaradi česar bi bil lahko dolgoročno dragocena naložba.

Eden glavnih katalizatorjev, ki bo v naslednjih letih dvignil vrednost Bitcoina, je širitev Lightning omrežja. Lightning Network je plačilni protokol na sekundarni verigi blokov, ki uporabnikom omogoča hiter prenos Bitcoinov za nižjo ceno kot v glavni verigi blokov. To pomaga sistemu da deluje hitreje in tudi izboljša privlačnost plačevanja z Bitcoinom. Seveda pa bo k povečani zanimanosti za BTC pripomogel »halving« leta 2024. 

Slika: Lightning Network je plačilni protokol na sekundarni verigi blokov.

#2 Ethereum: tržni delež Ethereuma raste

Ethereum je decentralizirana kriptovaluta s tržno kapitalizacijo okoli 150 milijard dolarjev, zaradi česar je druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji. Za razliko od nekaterih drugih kriptovalut, kot sta FTX Token ali Terra Luna, je ne nadzoruje nobena posamezna entiteta. To pomeni, da ni posamezne osebe ali skupine, ki bi lahko sprejela slabo odločitev, ki bi negativno vplivala na vrednost Ethereuma, kot se je zgodilo z drugimi centralno nadzorovanimi kriptovalutami. Ethereum je pred kratkim prešel na mehanizem soglasja »proof-of-stake«, zaradi česar je bolj decentraliziran kot kdaj koli prej. To omogoča 71 milijonom uporabnikov Ethereuma z vsega sveta, da “zastavijo” svoja imetja Ethereum, da bi pomagali pri potrjevanju transakcij in zaščitili omrežje. Poleg tega je Ethereum največja platforma za pametne pogodbe na svetu, na kateri je napisanih več kot 50 milijonov pametnih pogodb.

top-kripto-projekti-Ethereum_pametne_pogodbe_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Ethereum je največja platforma za izdajo pametnih pogodb na svetu.

Medtem ko kripto svet okreva po drami s FTX, je Ethereum v dobrem položaju, da igra vodilno vlogo v naslednjem bikovskem trgu, kadarkoli se to zgodi. V zadnjih mesecih je Ethereum močno povečal svoj tržni delež oziroma dominanco proti drugim kriptovalutam, njegova prevlada se je povzpela vse do 20 %.

Preteklo leto je bilo za Ethereum precej težko, saj je njegova vrednost padla za 75%, merjeno od najvišje vrednosti 4,890$. Kljub temu mnogi pričakujejo, da bo nadgradnja združitve privedla do ponovne rasti, ki morda ne bo takojšnja in lahko vključuje nekaj padcev. Kljub temu, obstaja visok optimizem za Ethereum na srednji in dolgi rok. Za svojo dolgoročno rast je zelo dobro, da se ustali na nižji ceni, nekje okoli 700$, od koder bo tudi zaupanje vlagateljev lažje rastlo. V naslednjih letih, se pričakuje da bo Ethereum s pomočjo tehnološkega napredka igral ključno vlogo pri manevriranju podjetij skozi svet blockchaina, kjer bo njihova unikatna tehnologija pametnih pogodb na prvem mestu. Temu bo seveda sledila tudi cena.

top-kripto-projekti-Cena_ethereum_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Cena lahko zraste za 300%, da doseže svoj vrh iz leta 2021.

Trend cene Ethereuma, se mora prebiti skozi različne stopnje odpora, vključno s 100-dnevnim EMA pri 1,329 $ in 200-dnevnim EMA pri 1,588 $. Če bodo te ravni uspešno presežene, bi to lahko pomenilo dolgoročni naraščajoči trend za Ethereum v letu 2023. V nasprotnem primeru se pričakuje padec do nekje 700 dolarjev kjer je močnejša podpora, ki bi lahko omogočila nadaljno rast do prejšnjih vrhov, kar bi pomenilo več kot 300% dvig cene.

#3 Binance Coin (BNB): kovanec je izjemno popularen zaradi večih aspektov v industriji

Binance Coin (BNB) je bila ena najuspešnejših kriptovalut, ki so se pojavile na bikovskem trgu v letih 2017–2018. Od nastanka leta 2017 se je uvrstila med 10 najboljših kriptovalut in je trenutno peto največje kripto sredstvo po tržni kapitalizaciji. BNB je doživel impresivno rast svoje cene in uporabnosti kot sredstva. Zdaj se uporablja kot osnovna valuta za številne trgovalne pare na priljubljeni borzi Binance, njena priljubljenost kot možnost plačila pa narašča. Poleg tega so BNB prevzela številna podjetja in institucije kot način plačila in se vse pogosteje uporablja kot menjalno sredstvo.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-3

Binance Coin (BNB) ima največje možno število žetonov, prvotno nastavljeno na 200 milijonov. Da bi cena BNB ostala stabilna, se je Binance odločil zmanjšati to skupno ponudbo tako, da sčasoma uniči žetone, s ciljem doseči skupno 100 milijonov kovancev. Ta praksa nadzora ponudbe kriptovalute je znana kot prepolovitev in je podobna razpolovitvi Bitcoina. Z zmanjšanjem skupne ponudbe lahko Binance vpliva na razmerje med ponudbo in povpraševanjem, kar upajmo, da bo vodilo do povečanja vrednosti BNB v prihodnosti.

Kot drugi faktor za rast cen BNB kovanca v prihodnosti, lahko izpostavimo njihovo ICO platformo Binance Launchpad za zagon novih projektov, ki želijo vstopiti v svet kriptovalut. Uspešna uvedba novih in priljubljenih projektov bi pri ljudeh ustvarila večjo željo po transakcijah na platformi Binance, kar bi povečalo povpraševanje po žetonih BNB. Poleg tega je Binance Smart Chain glavni dejavnik pri vse večji priljubljenosti BNB kovanca, saj zagotavlja cenovno ugodnejšo in učinkovitejšo alternativo Ethereumu. S tem je postala druga največja veriga za DeFi projekte.

Slika: BNB kovanec pod 200$ nima konkretne podpore, kar je lahko nevarno.

Cena BNB kovanca ima naslednjo podporo, ki jo drži nad vodo pri nekje 200 dolarjih, kjer se bomo najvrjetneje gibali nekaj časa in ko se celoten sektor začne pobirati, lahko začnemo razmišljati o doseganju prejšnjih vrhov, kar bi nas poneslo na 670$, kar bi od trenutne cene pomenilo 170% rast kovanca. Kot vidimo na grafu cene, kovanec pod 200$ podpore skorajda nima, tako da dokler se drži cena nad 200$ smo lahko relativno mirni, prava drama pa se lahko prične ko se začnemo pomikati pod to območje.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-1
PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI WEBINAR

10 top kripto projektov z možnostjo 1000x rasti.

Nakup kriptovalute. Kupi nizko, prodaj visoko. Kdor to razume, doseže vse. Sedaj vstopamo v obdobje, ko bodo možni zelo ugodni nakupi kriptovalut.

O vsem tem in še več bomo razpravljali na webinarju.

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

#4 Avalanche (AVAX): glavni fokus je zagotoviti platformo za porazdeljene aplikacije

Njihov glavni fokus je zagotoviti platformo za porazdeljene aplikacije, kot so protokoli za decentralizirano financiranje (DeFi), stabilni kovanci in druge finančne aplikacije. Projekt Avalanche pridobiva na moči in popularnosti v območju blockchain tehnologije, njegova glavna veriga pa se je začela šele septembra 2020, tako da še zaenkrat niso uspeli pokazati pravega potenciala.

Avalanche je odprtokodna platforma, ki uporabnikom omogoča varno pošiljanje, prejemanje in shranjevanje digitalnih sredstev. Transakcije so potrjene v manj kot eni sekundi, z visoko zmogljivostjo do 4,500 transakcij na sekundo. Zaradi tega je idealna platforma za aplikacije DeFi, kjer je hitrost bistvenega pomena. Poleg tega Avalanche uporablja tehnologijo shardinga, ki omogoča vzporedno obdelavo transakcij in možnost prilagajanja na milijone transakcij na sekundo.

Glede na njegov potencial mnogi verjamejo, da ima projekt Avalanche potencial za revolucijo v prostoru blockchain. Zaradi visoke prepustnosti in razširljivosti je privlačna možnost za razvijalce in podjetja, ki želijo graditi aplikacije na blockchain tehnologiji. Poleg tega je njegov konsenzni algoritem, Avalanche-X, zasnovan tako, da je varnejši in učinkovitejši od mnogih njegovih konkurentov. To bi lahko naredilo bolj zanesljivo platformo za razvijalce, kar bi podjetjem omogočilo bolj privlačno uporabo platforme Avalanche za njihove aplikacije.

Slika: Število dnevnih transakcij Avalanche omrežja.

Število dnevnih transakcij na omrežju konstantno raste in ni odraz strmega padca cene. Trenutna cena AVAX kovanca se giblje okoli močne podpore, kjer bo preboj skozi podporo, ki je okoli 9$, pomenil nadaljni padec do 6$-7$. Veliko poznavalcev blockchain tehnologije je bilo nad njihovim razvojem v času bikovskega trenda zelo pozitivnih in so pričakovali preboj verige med top 6 projektov, kjer pa jim je to onemogočil prihod medvedjega trga.

top-kripto-projekti-Avalanche_graf_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Grafični prikaz cene AVAX kovanca.
Ko se trg spet pobere in se začnejo večji projekti premikati, bo AVAX del vodilnih verig, ki bodo s seboj potegnile razvoj in uporabo. Iz tega lahko razberemo, da je dobra naložba dolgoročno, kjer je dobra vstopna cena med 5$ in 10$.

#5 Polygon: najbolj priljubljen protokol med institucijami

Polygon, pomožna veriga za Ethereum, je imel razmeroma uspešno leto v primerjavi s drugimi kriptovalutami, čeprav se je njegova cena znižala skupaj s preostalim trgom. Odpornost podjetja lahko pripišemo tehnološkim dosežkom in partnerstvom, ki so jih sklenili v zadnjih letih.

Polygon je rešitev, ki pomaga izboljšati učinkovitost transakcij Ethereum omrežja. Z uporabo lastne verige blokov za obdelavo transakcij na Ethereumu in njihovo kasnejšo integracijo v omrežje Ethereum lahko Polygon znatno pospeši in zmanjša stroške transakcij. Zaradi te zelo zaželjene funkcionalnosti je Polygon pritegnil pozornost nekaterih večjih in najbolj priznanih podjetij na svetu, ki so začeli del svojega poslovanja seliti na tehnologijo blockchain. Na seznamu teh podjetij so Walt Disney, Coca-Cola, Nike, Meta Platforms in celo bančni velikan JPMorgan Chase.

Slika: Podjetja, ki gradijo na Polygon omrežju.
Vsa ta podjetja želijo uporabljati Ethereum kot svojo prednostno verigo, vendar se zavedajo, da je zaradi visokih stroškov in hitrosti neučinkovit. Polygon jim tako omogoča uporabo Ethereum sistema s implementacijo svojih rešitev.Ko vse več podjetij začne razvijati lastne izdelke na blockchainu, bodo uporabniki vedno bolj iskali Polygon. Trenutni trendi, ki se vrtijo okoli Web3, metaverse in DeFi, bodo postavili Polygon v središče pozornosti.
top-kripto-projekti-Polygon_graf_cene_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Grafični prikaz cene.

Cena Polygon omrežja se je v času padanja mnogih drugih valut izjemno dobro izkazala, kar dokazuje visoko zanimanje za njihove rešitve in močno podporo s strani večjih investitorjev. Polygon, z trenutno ceno 0.75$, pozitivno korelira 10 najboljšim kovancem po tržni kapitalizaciji. Na podlagi napovedi rasti tehnološkega sektorja bi bila ocenjena cena MATIC kovanca nekje med 1.15 $ in 2$, kar pomeni, da naj bi se cena do leta 2024 dvignila za 160%.

#6 Polkadot: ima ogromen potencial na področju inovacij blockchain tehnologije

Projekt Polkadot, ki se je začel leta 2020, je postal eden najbolj odmevnih projektov v svetu blockchain in šele zdaj pridobiva zagon. Izdelati nameravajo blockchain platformo nove generacije, ki omogoča skupno delovanje med verigami blokov, kar jim omogoča medsebojno komunikacijo. To bi uporabnikom omogočilo varno in prosto premikanje sredstev in podatkov po več verigah, kar bi omogočilo delovanje decentraliziranih aplikacij in storitev v svetovnem merilu.

Prihodnost podjetja Polkadot je videti optimistična, saj je pridobil veliko sredstev in ga podpirajo nekatera najbolj znana imena v industriji. Poleg tega sta Microsoft in Google, dve vodilni tehnološki podjetji na svetu, izrazili svojo zavezanost platformi v upanju, da bosta izkoristili njene zmogljivosti za ustvarjanje rešitev.

Polkadot ima potencial, da spremeni prostor in vodi v novo dobo avtonomne in varne izmenjave informacij. To bi lahko spremenilo način, kako se podjetja in organizacije med seboj povezujejo ter kako shranjujejo in delijo informacije. Platforma bo ponudila priložnosti za ustvarjanje novih, inovativnih aplikacij, ki jih ni mogoče doseči s tradicionalnim blockchainom.

Slika: Polkadot ima v ozadju inovativno ekipo, ki bo ključna pri izpolnjevanju ciljev in dviga cene.

Cena DOT kovanca je trenutno na močni podpori med 3$-4$, kar je zelo dobra priložnost za vse, ki verjamejo v njihov napredek in unikatnost in bi lahko rekli da je njihova uspešnost skozi leta bila skorajda nevidna mnogim. Lahko bi rekli, da je ena najboljših priložnosti za dolgoročni donos, kjer zaenkrat še niso niti začeli kazati svojega potenciala in izgleda, da mnogi ustvarjalci niti ne želijo prehitro razglasiti napredka, saj se bojijo kratkoročnega veselja ljudi in tako kratkoročnega dviga cene, kar pa seveda ni nič dobrega na dolgi rok. Začetna cena kovanca v letu 2020 je bila 2$, kar je zelo blizu cene ki so jo plačali večji investitorji in jo bodo tudi močno branili v primeru nadaljnega padca. Potencial za donos v prihodnosti je tukaj ogromen, kjer bomo pri doseganju prejšnjega vrha ustvarili 1,150% dvig cene, kar je zelo možno, če ekipa nadaljuje z konstantnim razvojem in sklepanjem partnerstev z večjimi institucijami.  

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVNI WEBINAR

Kako lahko ustvarite 100x donose prihodnosti, tudi med kripto krizo?

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-2

#7 Uniswap: glavni igralec v DeFi in naj bi revolucioniral izmenjavo digitalnih sredstev v prihodnosti

Uniswap je glavni igralec v DeFi in naj bi revolucioniral izmenjavo digitalnih sredstev v prihodnosti. To je decentraliziran protokol, ki omogoča avtomatizirane, varne in stroškovno učinkovite transakcije brez potrebe po centralnem organu ali skrbniku. Z nedavno uvedbo Uniswap verzija 3 je platforma zdaj bolj varna, razširljiva in uporabniku prijaznejša ter ima nov mehanizem zastavljanja sredstev. Uniswap še naprej uvaja inovacije in razvija nove izdelke, da bi uporabnikom olajšal dostop do platforme, zaradi česar je njegova prihodnost zelo priljubljena.

top-kripto-projekti-uniswap_cena_grafa_martin_korosec_kriptovalute
Slika: UNI kovanec bo igral vodilno vlogo v decentraliziranih financah naslednjega cikla.
Cena kovanca ima močno podporo pri 3.7$, ki smo jo nazadnje videli pred pol leta. Glede na to, da je UNI ob prihodu na trg ustvaril pravo revolucijo izmenjave sredstev z iznajdbo likvidnostnih bazenov, je vredno pričakovati, da bodo v prihodnje ohranili zaupanje strank in v primeru nadaljnih inovacij pozročili še večje zanimanje. Torej potencial za rast je visok, kjer pa kot menjalnica za digitalna sredstva potrebujejo za ustvarjanje dobičkov redno trgovanje, ki pa se pričakuje ob začetku naslednjega bikovskega trga. Vložek v Uniswap platformo tako omogoča, da smo v sektorju decentralizirane izmenjave sredstev, ki je trenutno na vzponu in bo prevladovala naslednji cikel. Kot je razvidno iz grafa lahko v prihodnosti pričakujemo preboj odpora pri 28 dolarjih, kar bi pomenilo 450% dvig cene.

#8 Solana: trenunto je na precepu

Novembra 2021 je propad FTX borze povzročil, da je Bitcoin dosegel najnižjo vrednost v dveh letih, pri čemer je bila Solana še bolj prizadeta zaradi svojih vezi s Samom Bankman-Friedom. V letu 2022 je njena vrednost padla za 97 % na tržno kapitalizacijo v višini 3 milijard dolarjev, kar jo je uvrstilo na devetnajsto mesto.

Zelo tvegano je trditi, da bo Solana še kdaj videla svoj vrh cene 260$ iz leta 2021. Pomembno pa je vedeti, da je leta 2021 veliko vlagateljev kupilo Solano v upanju, da bodo dobili hitre finančne dobičke, ne da bi jih kaj dosti zanimala prihodnja vrednost tehnologije. Tukaj ustvarjalec Ethereuma, Vitalik Buterin meni, da ker teh dokazov ni več, se zdi, da je čas, da pridejo v ospredje razvijalci, ki so tako navdušeni nad potencialom blockchaina in še vedno ustvarjajo.

Glede na dogodke in negativne novice kar se tiče Solaninega omrežja in verodostojnosti, vidimo da je število denarnic s NFT-ji še vedno zelo visoko in konkurira voditelju Ethereum in Polygon, ki je zgrajen na Ethereumu. To ni nič čudnega, saj ima Solana še vedno veliko razvijalcev, ki ustvarjajo in širijo omrežje, ki je bistveno hitrejše in ceneje kot Ethereum. To je lahko eden od razlogov za visoko število denarnic in njihovo aktivnost omrežja.

top-kripto-projekti-solana_stevilo_denarnic_martin_korosec_kriptovalute
Slika: NFT-ji bodo verjetno igrali ključno vlogo v omrežju Solana.

Veliko je tudi govora, da bi naj Solana postala vodilni člen pri ustvarjanju NFT ekosistema in tako vodilo ta sektor kripto industrije. V tem sektorju je veliko priložnosti in napak, ki jih je potrebno popraviti, tako da je Solana trenutno na precepu, kjer mora pokazati kam se bo usmerila dolgoročno in ali bodo zmožni prestati negativno povezanost s propadlim podjetjem FTX. 

top-kripto-projekti-Solana_graf_cene_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Prikaz cene grafa SOL kovanca.
Trenutni graf cene izgleda zares mamljivo in je potencialno zelo dobra naložba za prihodnost v primeru, da omrežje uspe pridobiti zaupanje investitorjev in dokaže, da je možno poslovati brez zapletov. Glede na njihov razvoj lahko cena v prihodnosti doseže prvi odpor, ki je okoli 40$, kar je 300% dvig. Pred tem pa moramo biti pozorni na iskanje podpore cene, ki se zaenkrat še ni pokazala in se pričakuje v območju 5 dolarjev. To bi pomenilo nadaljni 50% padec od trenutne cene.

#9 Fantom: s svojo nizko kapitalizacijo tvegana naložba, ampak ob enem obeta največji donos - zakaj?

Do začetka aprila 2022 je Andre Cronje, vplivni razvijalec, ki je bil tri leta svetovalec, zapustil projekt, kar je povzročilo padec žetona FTM za 17,5 %. Cronje se je konec novembra 2022 vrnil k projektu, kar pa se na ceni ni pretirano pokazalo, saj trenutno obdobje tega ne dovoljuje. Strmoglavljenje cene FTM je bilo močno čutiti v drugem in tretjem četrtletju, vendar je omrežje nadaljevalo razvoj z uvedbo fUSD, ‘preveč zavarovanega’ stabilnega kovanca, podprtega z FTM. Pred kratkim je bil predstavljen DAG 2.0, da bi bilo pridružitev omrežju Fantom stroškovno učinkovitejša, saj ne zahteva drage strojne opreme za rudarjenje.

top-kripto-projekti-fantom_upori_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Območja odporov cene FTM kovanca.

Cena FTM kovanca se trenutno giblje v coni močne podpore in visokega zanimanja, ki je med 0.16$ in 0.20$. Glede na njegovo visoko relevantnost in razvoj v preteklosti, je projekt izjemno podcenjen, kar pomeni da je na dobri točki za vstop oziroma dodatno naložbo. Če uspe prebiti naslednji odpor ima nove tarče, ki jih mora doseči za preboj in povratek na območja prejšnjih vrhov iz leta 2021 in 2022.

top-kripto-projekti-Fantom_kovanec_martin_korosec-kriptovalute
Slika: Fantom ima velik potencial za dober donos.
V preteklosti je že pokazal moč in uporabnost, tako da trenunto ne obstaja večjega razloga za nadaljni padec. Ključnega pomena pa je vrnitev razvijalca Cronje, ki je v sektorju znan kot eden najsposobnejših in bo v prihodnosti igral ključno vlogo pri razvoju in rasti cene Fantom kovanca.
top-kripto-projekti-andre_cronje_igra_pomembno_vlogo_pri_razvoju_ftm_kovanca_martin_korosec_kriptovalute
Slika: Razvijalec Andre Cronje je pridobil veliko zaupanja večjih investitorjev.

Glede na trenutno stanje cene grafa, lahko pričakujemo močan povratek in neverjetno priložnost za dober donos. Fantom ima vse predpogoje da doseže ceno Matic kovanca, kar bi pomenilo skok vrednosti za 1,300% in ceno 2.66$.

Glede na široko paleto predstavljenih projektov je najbolje, da razpršite svoje naložbe v vse te projekte. Glede na vašo nagnjenost k tveganju lahko svojo naložbo razdelite na 9 enakih delov in jo vložite v vsakega od projektov. Tako boste lahko izkoristili rast vsakega projekta, ne da bi ogrozili celoten kapital. Če pa želite bolj konzervativen pristop, lahko večji del sredstev vložite v Bitcoin in Ethereum, saj sta najbolj uveljavljeni kriptovaluti na trgu. Preostanek denarja pa v bolj obetavne projekte kot so Solana, Polkadot, Uniswap, Avalanche, Fantom, Polygon in Binance Coin. Končna odločitev o tem, kako vložiti svoja sredstva je prepuščena vam in bi morala temeljiti na vaši osebni nagnjenosti k tveganju in naložbenih ciljih.

Kot primer konzervativega vlagatelja lahko pogledamo sledeč plan po katerem si lahko izračunate količino naložbe glede na vaš celoten vložek:

Slika: Cena FTM kovanca,
če doseže tržno kapitalizacijo MATIC kovanca.

Tukaj je potrebno omeniti, da celotnega zneska ne vložimo na enkrat ampak spremljamo premike cene in v primeru dodatnega padca izkoristimo priložnost za nakup po nižji ceni in si tako zmanjšamo povprečno nakupno ceno.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVNI WEBINAR

Kako lahko ustvarite 100x donose prihodnosti, tudi med kripto krizo?

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dosežete-prihodnje-100-kratne-donose-tudi-med-kripto-krizo-martin-korosec-2
X