Investiranje Plemenite kovine Zlato

Kdaj kupiti zlato? Cena zlata v prihodnosti. Dolgoročna naložba v investicjsko zlato.

Kdaj kupiti zlato? Cena zlata, nakup zlata - Naložbeno zlato - Martin Korošec, Fortuna

Ali se splača kupiti zlato? Zlato se že tisočletja uporablja kot hranilec vrednosti in je varno sredstvo za vlaganje v času gospodarske negotovosti.

Za trenutno svetovno gospodarstvo so značilne nizke obrestne mere, visoke ravni dolga in možnost inflacije, kar je povzročilo naraščajoče zanimanje za naložbe v zlato. Zlato se že tisočletja uporablja kot hranilec vrednosti in na splošno velja za varno sredstvo za vlaganje v času gospodarske negotovosti. Nakup zlata zato, sploh v teh negotovih časih, lahko služi različnim namenom, kot je diverzifikacija naložbenega portfelja, varovanje pred inflacijo in zagotavljanje varovanja pred valutnimi nihanji. Poleg tega je zlato fizično blago, zato ni odvisno od uspešnosti kateregakoli določenega podjetja ali celotnega delniškega trga. Zaradi teh dejavnikov je zlato privlačna naložbena priložnost za tiste, ki želijo zaščititi svoja sredstva in potencialno izkoristiti tržna nihanja.

Eden od načinov, kako narediti naložbo v zlato manj tvegano, je naložba v sklad za trgovanje na borzi (ETF), ki temelji na zlatu, ali delnico rudnika zlata, ki lahko zagotovi izpostavljenost zlatu, ne da bi bilo treba kovino fizično držati. To lahko zmanjša tveganje kraje ali izgube.

Zlato. Varna naložba, cena odkupa zlata. Zlato kot naložba - Martin Korošec Fortuna

Slika: Zlato je privlačna naložbena priložnost za tiste, ki želijo zaščititi svoja sredstva in potencialno izkoristiti tržna nihanja.

Fizično zlato, kot so kovanci ali palice, lahko shranite v sefu v banki ali pri skrbniku za plemenite kovine. Ta možnost lahko zagotovi občutek varnosti za ljudi, ki raje fizično posedujejo svojo naložbo, vendar prinaša tudi nekatera druga tveganja. Lahko se izgubijo, ukradejo ali poškodujejo ali pa je varovanje sredstev povezano s stroški.

Drug način vlaganja v zlato je načrt varčevanja z zlatom, ki posameznikom omogoča nakup zlata v majhnih apoenih čez čas. To je lahko dobra možnost za tiste, ki šele začenjajo vlagati v zlato, ali za tiste, ki imajo dolgoročno naložbeno obzorje.

Pomembno je tudi, da se pri nakupu zlata zavedate možnosti za goljufije ali prevare.

Zlata priložnost za brezplačen webinar za naše bralce

Kako do plemenitih kovin bistveno ceneje? Prijavite se zdaj brezplačno.

Udeležba na webinarju je za naše bralce brezplačna.

Dokler nimate teh podatkov, se vam ne izplača kupiti niti enega grama zlata ali srebra.

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

Kako-lahko-dobite-plemenite-kovine-veliko-ceneje-martin-korosec-1

Cena zlata danes kot jo vidijo strokovnjaki: verjamemo, da bo dolgoročno rasla!

V skladu s sezonskim trendom so cene zlata začele leto zelo močno. Po drugi strani pa plemenita kovina zdaj preizkuša ključni odpor pri 1,880 dolarjev. To območje označuje raven zlata, pri kateri se je trgovalo tik pred začetkom rusko-ukrajinske vojne, in ker je maja padlo pod to raven, se zlatu ni uspelo vrniti na vrednost 1,880. Kar se tiče tehnične analize, bo za nov bikovski preboj, potrbo osvojiti in zadržati območje 1,880 dolarjev, kar nam bo odprlo vrata do novih cen, ki so nekje v območju 1900 dolarjev. Dokaj močna podpora je pri 1,820 dolarjev.

Cena zlata se je v zadnjem času povečala zaradi večih dejavnikov. Prvi dejavnik je bil šibkejši izkaz nekmetovalnih plač od pričakovanega. To je povzročilo padec ameriškega dolarja in ustrezno povečanje vrednosti zlata. Poleg tega, je šibek indeks proizvodnje ISM padel v kontrakcijsko območje, kar je privedlo do špekulacij, da bi lahko Federal Reserve proti koncu leta znižal obrestne mere. Vendar nedavne izjave uradnikov Feda kažejo, da letos ni načrtov za znižanje obrestnih mer, kar bi lahko predstavljalo tveganje za vrednost zlata, če bi trg temu prilagodil svoja pričakovanja.

Pomembno je tudi upoštevati, da čeprav je bilo znižanje plač nepričakovano, lahko močno poročilo o trgu dela kot celote nakazuje, da so bile skrbi glede bližajoče se recesije morda precenjene. Poleg tega bi lahko bil dejavnik, ki ga je treba upoštevati, potencialni impulzi rasti, ki izhajajo iz ponovnega odprtja Kitajske.

martin-korosec-umetnost-bogastva-kriptovalute-za-obicajne-ljudi

Cena zlata: nam prihodnost napoveduje rast ali padec?

Prihodnja cena zlata je močno odvisna od različnih dejavnikov, vključno z gospodarskimi razmerami, političnimi dogodki ter ponudbo in povpraševanjem. Trenutna tržna situacija je pokazala, da je zlato lahko varno sredstvo v negotovih časih in nihanjih vrednosti ameriškega dolarja. Potrebno je omeniti tudi, da lahko odločitve centralnih bank o obrestnih merah in znaki izboljšanja gospodarstva vplivajo na prihodnjo ceno zlata.

Kdaj kupiti zlato? Cena zlata, nakup zlata - Naložbeno zlato - Martin Korošec, Fortuna

Kot vlagatelj, ki razmišlja o vstopu na trg zlata, bi morali pozorno spremljati ta razvoj dogodkov in spremljati morebitne premike na širših finančnih trgih. Poleg tega bi morali vlagatelji pri odločanju o vlaganju v zlato upoštevati tudi lastno toleranco do tveganja in naložbene cilje.

Kako-kupiti-delnice-in-sklade-umetnost-bogastva-za-obicajne-ljudi-martin-korosec-1

ODKUP ZLATA. Brezplačne informacije. Dobite lahko do 1/3 več plemenitih kovin!

Informacije vredne zlata. Popolnoma brezplačno.

Dokler nimate teh podatkov, se vam ne izplača kupiti niti enega grama zlata ali srebra.

Za brezplačno sodelovanje vnesite svoje ime in e-poštni naslov.

X